Tu acționezi din frică sau din bucurie?

Tu acționezi din frică sau din bucurie?

Zilele trecute voiam să contactez un potențial client și m-am suprins având emoții să sun. Mintea îmi punea la îndoială competențele, valoarea care ar fi putut fi creată și inclusiv mă vedeam foarte mică în relația cu acel client.

M-am oprit. Era momentul să mă uit la mine. Aveam să descopăr că temerile nu îmi aparțin în totalitate. Ele sunt suma fricilor oamenilor care și-au pus amprenta asupra evoluției noastre: părinți, profesori, manageri, colegi, etc. Fiecare vis neîmplinit al lor ne urmărește și azi prin cuvinte de genul “nu sunt suficient de bun ca să fac asta”, “mai am de învățat ca să îmi permit să…”, etc.

Suntem obișnuiți să ni se ceară diplome, ani de experiență în care să fi dovedit competențe pompoase ca să ne cunoaștem valoarea. Și, chiar și în acele momente, ne îndoim de noi.

Am antrenat zeci de leaderi din companii naționale și internaționale și, indiferent de poziția lor, cu toții se confruntă cu anumite temeri. Cu toții își pun bariere pe care mai apoi își asumă provocarea de a le depăși. E normal să avem momente când ne punem la îndoială competențele pentru că acestea ne ajută să evoluăm. Aceste momente pot fi adevărate comori pentru dezvoltarea noastră personală și profesională.

Totodată, dacă vom continua să ne vedem doar prin proprii ochi, va fi anevoios drumul dezvoltării. De aceea, este utilă interacțiunea cu un specialist care să ne ajute să ne privim competențele, darurile și rezultatele din perspective diferite.

Varietatea de opțiuni este foarte mare: programe de mentorat, coaching, training, consiliere în carieră, teste de personalitate, testare vocațională, formulare de feedback și evaluare, etc.

Acționezi din frică sau din bucurie? Am învățat în ultimii ani de antreprenoriat că, pentru mine, este important să aleg să elimin “sau” și să îl înlocuiesc cu “și”. Așadar, acționez din frică și din bucurie, ascultând ambele emoții și primind lecții de la fiecare din parte. Uitându-mă la ultimii cinci ani din viața mea observ că frica m-a învățat curajul, care mi-a adus bucuria. Recunoscătoare.

Share

Nu sunt comentarii - fii primul care comenteaza!

    Lasă un răspuns