Tu ce poveste scrii impreuna cu echipa ta?

Tu ce poveste scrii impreuna cu echipa ta?

Stim cu totii cat de importanta este povestea unui business, a unui proiect, a unui om, pentru ca povestea vinde.
Am stat pe ganduri daca sa ramana „vinde” in fraza anterioara, mi se parea prea mercantila o abordare de acest gen, insa asta ne dorim de fapt. Ne dorim sa avem o poveste care sa atraga clienti, sa atraga parteneri, sa atraga investitori, sa atraga angajati valorosi si sa cream impreuna continuarea povestii.
Orice poveste incepe de la o idee, insa mai importanta decat ideea este echipa care transforma visul in realitate.

Cand eram copil, imi doream foarte tare sa ajung invatatoare pentru ca imi placea sa dezvolt oamenii. Nu a fost sa fiu invatatoarea „clasica”, ci am ajuns sa coordonez o echipa de vanzari, in lumea bancara, specializata in zona de profesii liberale.
In cazul meu, nici acum nu stiu daca oamenii au creat povestea sau povestea a atras oamenii. Imi dau seama ca imi este dificil sa pun in cuvinte ce inseamna pentru mine proiectul de Profesii Liberale, pentru ca aceasta poveste se traieste. Ca echipa, am imprumutat mult din specificul profesiilor liberale, din acele meserii pe care ti le alegi pentru „o viata”, din pasiunea cu care se dedica profesionistii in medicina, in notariat si in alte domenii, iar toate acestea se vad in rezultate.
Consider ca pentru reusita acestui proiect a fost important sa credem in noi ca echipa, sa credem in povestea noastra si sa facem lucruri constant si consecvent. Organizarea, perseverenta, puterea de a misca lucrurile si de a sustine proiectele au fost, de asemenea, importante.
Au fost sute de oameni de vanzari care au fost si sunt ambasadorii acestui brand. O parte dintre fostii angajati au prins atata drag de acest proiect incat conduc afaceri sau sunt angajati in domenii liberale.

Totul este posibil atunci cand ai langa tine oameni care te sustin, care te provoaca sa iti depasesti limitele, sa fii mai bun in fiecare zi si sa oferi din cine esti tu.

In 2017 am aflat ca este foarte important sa stii cum sa oferi si cum sa primesti de la echipa ta. Prin cateva sesiuni de coaching de echipa, ne-am dezvoltat modul de a lucra impreuna, am invatat sa ne ascultam, sa ne respectam si sa ne sustinem reciproc. Am invatat sa ne setam obiective care sa aiba sens pentru toata echipa si am inceput sa avem sedinte eficiente.
Stiu ca par lucruri simple, insa din experienta mea de manager si de coach, aceste elemente se intalnesc din ce in ce mai rar in echipe. In schimb, vad manageri care se subapreciaza in fata echipei si isi pierd „forta” de a fi leaderi. Vad manageri care nu isi asculta oamenii si, dupa o sedinta lunga, ajung sa puna in practica tot aceleasi idei, asteptand rezultate diferite. Vad manageri care „uita” ca rezultatele sunt o consecinta a modului de lucru in echipa si pedepsesc lipsa de performanta, dar raman in acelasi „joc”. S.am.d.

Avem foarte multe resurse la dispozitie si, din pacate, nu suntem constienti de ele. Coaching-ul de echipa scoate „la lumina” aceste resurse si modul cel mai eficient de a le folosi. Nu este nevoie sa reinventezi roata, este suficient sa te uiti ce ai langa tine si sa creezi povestea mai departe. Eficient. Valoros.

Pentru ca, pana la urma, povestea este si despre a darui si a primi experiente valoroase pentru toti cei implicati (clienti, angajati, actionari, parteneri, etc).

Asadar, ce poveste scrii impreuna cu echipa ta?

Photo: © creativecommonsstockphotos

Share

Nu sunt comentarii - fii primul care comenteaza!

    Lasă un răspuns