Despre cum “greu” devine “usor” in business cu o ora de coaching pe luna

Despre cum “greu” devine “usor” in business cu o ora de coaching pe luna

Ascultam de dimineata o emisiune despre antreprenoriat, iar cele mai multe “sfaturi” erau din categoria “este foarte greu sa fii antreprenor”. Si da, cred ca este primul adevar al unui business. Insa, energia pe care o ai la inceput, entuziasmul si incurajarile pe care le primesti iti dau puterea sa mergi mai departe. Pentru ca ai un vis de indeplinit.
Vad o paralela cu momentul in care iti cresti copiii – sunt momente dificile, sunt momente in care uiti de tine si te (re)gasesti in ceea ce faci si totul este echilibrat cu acele perioade in care stii ca ai o misiune, dincolo de “greu”.

In business sunt si etape destul de furtunoase si, desi este dificil sa trecem prin furtuna, ajungem sa le fim recunoscatori pentru ca invatam lectii valoroase pentru noi si pentru afacerea noastra.
Imi amintesc cand eram mica si imi petrecam verile la tara, ca, desi ma speriau tunetele si fulgerele, imi placea sa privesc furtuna. Stateam pe holul casei si auzeam ploaia pe tabla acoperisului, vedeam copacii aplecati pana la pamant, frunzele alergate de vant si eu doar priveam.

Cred in continuare ca o furtuna, fie ea si la inceput de business, aduce cu sine lectii bune pentru viitor. Va amintiti cum miroase ploaia? A prospetime. Stii ca daca un acoperis nu rezista unei furtuni, atunci ceva trebuie reparat. Daca un copac nu are radacini suficient de adanci, atunci se supune legilor naturii. La fel si cu ideile noastre, la fel si cu un business: daca trece prin “furtuna”, atunci cu siguranta are tot ce ii trebuie pentru a inflori cand vine soarele.
Din acele momente ale copilariei, mi-a ramas in minte o buna “prietena”, salcia din capatul viei bunicii. Aici era locul meu de odihna, ascunzisul perfect sau locul in care “spionam” vecinii. Era locul in care ma pierdeam si ma regaseam de fiecare data. Aceasta salcie mi-a oferit exemplul de flexibilitate… stiam ca indiferent de furtuna de afara, salcia mea ramanea acolo, iar ploaia o ajuta sa se faca si mai mare.

Cum te asiguri ca ideea ta are tot ce ii trebuie pentru a fi puternica in vremuri diverse? Cum iti folosesti energia astfel incat sa cresti o afacere cu radacini adanci si indiferent de vreme si vremuri sa isi gaseasca flexibilitatea? Cum folosesti “furtunile” din business ca o experienta care ajuta invatarea, cresterea?

Unul din instrumentele prin care poti ajunge sa lucrezi cu potentialul tau maxim, este coaching-ul. Fie coaching individual, fie coaching de echipa. Ambele te sustin sa cresti un business sanatos, puternic si adaptabil indiferent de vremuri.
Pentru ca, pana la urma, ne dorim ca “greu” in business sa devina “usor”, sa fie “natural”, “firesc”…

Din pacate, o parte dintre antreprenori nu apeleaza niciodata la un coach si fac eforturi sa gaseasca singuri solutiile. Efortul este in stransa legatura cu “greul”, de aceea multi antreprenori ajung sa renunte la visul lor, sa renunte la business-urile lor… ceea ce se vedea frumos, a devenit greu.
Vad, totusi, antreprenori care isi dau voie sa aiba acompaniere in business,care isi dau voie sa caute solutii pentru ca antreprenoriatul sa fie natural, cu efort minim si rezultate maxime. Si da, se poate.

Sa apelezi la un coach nu inseamna ca tu nu poti reusi singur, ba din contra: in coaching, actiunea ii apartine clientului, clientul este cel care face ca lucrurile sa se intample. Coach-ul acompaniaza clientul sa gaseasca perspective noi, sa descopere acele solutii care concentreaza efortul pentru a obtine rezultate maxime.

Sa lucrezi cu un coach inseamna sa accepti ca unele lucruri nu le poti face intotdeauna singur, desi te pricepi foarte bine sa ii ajuti pe altii. De exemplu, te invit sa iti imaginezi un chirurg foarte bun, renumit pentru talentul sau, care ar vrea sa se opereze singur. Este practic imposibil. Cu toate acestea, sunt antreprenori care “se opereaza singuri” si au si asteptarea ca “operatia” va fi o reusita.

Sa lucrezi cu un coach inseamna sa fii constient ca tu poti fi un foarte bun profesionist, iar acompanierea specializata scoate la iveala si mai mult potentialul tau.

Coaching-ul este pentru oamenii si business-urile care vor sa se dezvolte, pentru acei profesionisti si antreprenori care isi doresc sa treaca la nivelul urmator. Intotdeauna exista nivelul urmator. Depinde doar de tine in cat timp ajungi sa iti indeplinesti dorintele si cu ce resurse consumate. Coaching-ul este despre acompaniere pentru ca tu sa te bucuri de aceasta calatorie catre succesul tau intr-un timp mai scurt si cu resurse cat mai putine.

Coaching-ul este despre transformarea lui “greu” in “usor”, “placut”, “de succes”. Coaching-ul este despre tine si potentialul tau.

photo: © creativecommonsphotos

Share

Nu sunt comentarii - fii primul care comenteaza!

    Lasă un răspuns